Mijn eerste auditie deed ik op mijn twaalfde. Ik wist dat je als acteur misschien niet altijd rollen speelt en wilde een opleiding volgen om achter de schermen te kunnen werken. Tijdens de studie Audiovisuele Vormgeving leerde ik het proces van een videoproductie van A tot Z. Superleuk!

In mijn vierde jaar kreeg ik een rol in De Erfenis, waarvoor ik drie maanden naar Curaçao mocht. Ik wilde mijn hart volgen, maar óók dat diploma halen. Ik moest dat jaar overdoen, maar haalde het wel. Mensen zijn soms verrast dat ik niet voor een acteeropleiding koos. Ik was bang om te worden afgewezen, juist omdat ik zo graag wilde acteren. Achteraf denk ik: ik had op zijn minst auditie moeten doen. Maar ja, dat zeg ik nu als volwassen man en iemand die intussen heeft geleerd zo’n gevoel te overwinnen.

Ik leer zo veel

GTST kwam daarna op mijn pad. Voor twee seizoenen, dacht ik. Intussen zijn we er dertien verder. De rol van Bing heeft me heel veel gebracht: een groot netwerk, kansen en ik leer zo veel. Je ziet het misschien niet als kijker, maar we werken volgens een moordend schema. Elke week voorbereiden, repeteren en spelen… Pittig, maar tegelijkertijd geeft het een kick.

Ik ben iemand die daarnaast altijd de ambitie heeft om andere dingen te doen. Workshops, masterclasses, maar ook een filmrol, een theaterstuk, een tv-programma of  zoals onlangs  het lanceren van een eigen kledingmerk. Het geeft zoveel energie om iets wat in mijn hoofd zit vervolgens in mijn handen te hebben.

Op m’n bek

Natuurlijk is het ook moeilijk en ga ik soms op mijn bek. Toch blijft het een leuk proces. Ik wil anderen meegeven dat er zoveel keuzes en zoveel mensen zijn, maar ook kansen voor iedereen. Je moet er alleen wel zelf achteraan. Ik heb heel veel geprobeerd wat niet is gelukt, maar minstens zoveel geleerd door wel te doen. En als het dan lukt, moet je daar ook bij stilstaan. Hard werken én feestvieren!